С тържествена церемонията пред Мавзолея-костница на княз Александър I Батенберг в

...
С тържествена церемонията пред Мавзолея-костница на княз Александър I Батенберг в
Коментари Харесай

София отбеляза 137-та годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България

С тържествена церемонията пред Мавзолея-костница на княз Александър I Батенберг в столицата бе маркирана 137-та годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.  

На събитието участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на СОС Георги Георгиев, политици, общественици и жители.

„ Днес ни е събрал един извънредно значим ден от българската история. Важен, тъй като ознаменува едно събитие напълно българско, рожба на интензивността, на силата и силата на българския народ “. Това сподели проф. Кирил Топалов в своето слово. Още след несправедливия Берлински контракт българското общество е единно в своя яд и в своя родолюбив порив да се обединят всички българи в рамките на Майка България, добави още проф. Топалов. Това е интервал, в които България непрестанно потвърждава, че е зряла на свето европейско бъдеще, че е зряла за своята самостоятелност и за своята целокупност. Княз Александър I Батенберг потвърди, че е заслужен за българския народ, тъй като узакони обединяването и застана с цялата си отговорност зад новия път на България, уточни още Кирил Топалов.  

„ На 6 септември ние-българите постигнахме своя общонароден блян “, сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка годишнината. „ Днес нашият блян би трябвало да бъде образованието на децата и възпитанието им в родолюбие “, уточни още тя. 

Церемонията бе проведена от Столичната община, а в програмата взеха присъединяване Националната гвардейска част, вокален квартет „ Светоглас “ и актрисата Василка Сугарева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР